Анди Мъри може да се завърне на корта на сингъл в средата на август, обяви шотландецът, цитиран от Би Би Си.

В началото на годината бившият шампион на "Уимбълдън" и №1 в света претърпя подмяна на тазобедрена става и през пролетта започна да тренира. За да направи завръщането си по-плавно, Мъри се пробва на двойки. Така той спечели турнира в "Куинс клъб" на трева, а след това участва и на "Уимбълдън". Там си партнира и на смесени дуети със Серина Уилямс.

Турнирът в Синсинати, който е от категория Мастърс 1000, започва на 11 август. Той е един от предхождащите US Open (26 август - 8 септември).

"Най-добрият сценарий за мен е Синсинати, каза Анди. - Ако все пак не играя там, ще изчакам края на Откритото първенство на САЩ, тъй като не искам да се завърна в турнир, форматът на който е три от пет сета. През повечето време ще продължа да тренирам като за сингъл и да играя на двойки. Ще видим как ще се чувствам ден за ден. Щастлив съм от формата си в момента. Мисля, че съм близо до завръщане. Когато това стане, ще имам нужда от мачове и от работа във фитнеса за издръжливост."

През тази седмица Анди ще играе с брат си Джейми във Вашингтон, а след това с Фелисиано Лопес на "Роджърс къп" в Монреал. И ще вземе окончателно решение за Синсинати.