Първите кадрови промени в управленския мандат на Емил Кошлуков начело на БНТ вече са в сила. Днес той е сменил шефа на Дирекция "Информация" - дългогодишния кадър на медията Уляна Пръмова. Тя е получила заповедта в деня, в който се е върнала от отпуск, научи Клуб Z.

На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което доскоро новият генерален директор Кошлуков беше ководещ. По закон генералният директор на обществената телевизия сам избира екипа, с който ще работи. Мандатът на членовете на управителния съвет на БНТ обаче изтича следващата година и те се избират от Съвета за електронни медии (СЕМ).  

Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания. Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, принуден да напусне, след като получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В неговия мандат Кошлуков стана програмен директор на БНТ1 и водещ на предаването "Още от деня".

След напускането на Каменаров стана известно, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева с потенциал да досигнат до 60 милиона до края на годината. След оставката му СЕМ избра Кошлуков за временно изпълняват длъжността.  

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят).

По време на изслушването си пред СЕМ като кандидат за генерален директор Емил Кошлуков се разграничи от екипа на Константин Каменаров и дълговата криза, в която е изпаднала обществената телевизия. 

"Питайте други за вземането на решения в БНТ, аз не съм бил в управлението", заяви тогава Кошлуков.

И обясни, че когато бил назначен като програмен директор на БНТ1, в телевизията вече имало програмен директор за всички канали в лицето на Надя Костова и че това му връзвало ръцете да прокарва исканията си. И Кошлуков, и Костова са бивши кадри на фалиралата TV7.   

Преди дни Емил Кошлуков предложи на управителния съвет на БНТ да се създаде дирекция "Спорт" с шеф Сашо Йовков, който беше негов конкурент в избора на нов генерален директор на телевизията. В настоящата структура спортните журналисти и специалисти са обособени в продуцентски център "Спорт", който е част от дирекция "Информация". 

А като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо".