Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) наказа Лео Меси три месеца без право да играе за националния отбор на Аржентина. №10 понася и глоба в размер на 50 000 долара.

Причина за санкциите са коментарите на един от най-големите в съвременния футбол след мача за 3-4 място на Копа Америка срещу Чили през миналия месец.

Той обвини КОНМЕБОЛ и организаторите на турнира в корупция, заяви, че всичко е нагласено, за да спечели домакина Бразилия.

Все пак Аржентина няма да загуби много от липсата на Меси - в периода има само приятелски срещи - с Чили, Мексико и Германия. Наказанието вероятно се приема добре и в "Барселона". Квалификациите за Мондиал 2022 започват през март догодина.

Меси беше бесен след загубата от Бразилия на полуфинала, но изригна истински дни след това, когато получи червен картон в 37-ата минута на "малкия финал".

"Не е нужно да сме част от тази корупция, рече Лео. - По време на целия турнир не ни показаха нужното уважение. За жалост тези неща - корупцията, съдиите, отблъскват хората от футбола. Разрушават го."