Над 100 полета бяха отменени в Хонконг, докато градът се подготвя за обща стачка, която заплашва да парализира части от азиатския финансов център, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Най-малко 105 полета са отбелязани като отменени в списъка на хонконгското летище. Говорител на летището не съобщи причина за отмяната и заяви само, че пасажерите трябва да проверяват дали полетът им наистина ще се осъществи.
Хаос обхвана и хонконгското метро, което е известно с ефикасността си. Активисти влязоха в станции на метрото и задържаха вратите отворени, за да попречат на вагоните да потеглят, предизвиквайки дълги опашки. Стигна се и до сблъсъци между ядосани пътници и протестиращи. Други пътници изразиха подкрепата си за протестиращите.

Протестите, обхванали Хонконг, са на път да поставят града в много опасна ситуация, заяви главният администратор на Хонконг Кари Лам, цитирана от световните агенции.
Протестите, които заплашват да парализират града и предизвикаха хаос в транспорта в името на исканията си, "противоречат сериозно на реда и закона в Хонконг и тласкат града към ръба на много опасна ситуация", заяви пред медиите Лам, цитирана от Франс прес. Тя ги обвини, че "се опитват да унищожат Хонконг".
Властите ще действат решително, за да запазят реда и закона и да възстановят доверието, подчерта Лам, цитирана от ДПА. Тя призова протестиращите "да кажат не на хаоса и насилието".
Освен това главната администраторка призова жителите на бившата британска колония да изоставят различията си и да се обединят, отбелязва Асошиейтед прес. 
Продължилите с месеци протести отправят предизвикателство към суверенитета на Китай, предупреди Лам, цитирана от Ройтерс.