Една от най-коментираните сделки във футбола това лято няма да се случи - не и по начина, по който беше планирана. "Манчестър Юнайтед" прекрати преговорите с Пауло Дибала, който трябваше да бъде разменен с "Ювентус" за Ромелу Лукаку.

Мениджърите на аржентинеца са поставили непосилни финансови изисквания пред "Юнайтед" - 350 000 паунда седмична заплата, според британската преса, отделно от това бонуси и високи комисиони за тях. Говори се, че имало казуси и с имиджовите права на Дибала.

Футболистът не е имал голямо желание да сменя Торино с Манчестър и затова искал възможно най-скъпо да "продаде кожата си", коментира Би Би Си. "Юнайтед" пък не изгарял от желание да изсипе купища пари за някой, който не е готов да облече екипа на тима.

Дибала се оказа извън сметките на новия треньор Маурицио Сари. Същата е съдбата на Лукаку при "червените дяволи" в ерата на Оле Гунар Солскяр. 

Дни преди затваряне на трансферния прозорец в Англия "Юнайтед" търси решение. Апетити към белгиеца имат още "Интер" и "Наполи", но трансферната цена от 75 милиона паунда ги отказва. В същото време на "Олд Трафорд" трябва да привлекат централен нападател като заместник. 

След 8 август клубовете в родината на футбола ще могат да продават играчи, но не и да купуват.

Вчера "Дейли Мейл" написа, че след провала с Дибала "Юнайтед" се е насочил към друг ас на Юве - бившия хърватски национал Марио Манджукич, един от героите на Световното в Русия.

Манджукич щял да излезе "само" 16 милиона паунда на "Манчестър Юнайтед" и сега се търсят начини как в схемата да влезе Лукаку, предпочитан от Сари пред хърватина.

Все по-малко вероятно изглежда привличането на Пол Погба от "Реал" (Мадрид). Французинът най-вероятно ще остане на "Олд Трафорд", въпреки желанието си. А "Реал" вече има алтернатива - Дони ван де Беек от "Аякс", за когото се очаква да бъдат платени около 60 милиона евро.