Трансферът на Хари Магуайър от "Лестър" в "Манчестър Юнайтед" е факт - по-рано днес английският национал мина медицински преглед и беше представен като третото ново попълнение на "Олд Трафорд" това лято.

Цената е известна и потвърдена - 80 милиона паунда. Централният защитник е парафирал 6-годишен контракт с клауза за още един сезон.

Заплатата на звездата не е обявена официално, но според "Дейли мейл" е в порядъка на 200 000 паунда на седмица.

Какво означава 80-милионният трансфер на поредния футболен Принц Хари (за феновете на "Юнайтед" той със сигурност вече е такъв) като стойност на парите?

Вече изяснихме, че Магуайър е най-скъпозакупеният защитник в света. Той изпревари Върджил ван Дайк, за когото "Ливърпул" плати 75 млн. паунда на "Саутхемптън".

Стана №2 в историята на "Юнайтед" след Пол Погба - за него бяха преведени 89 млн. (105 млн. евро) на "Ювентус" преди три лета.

Заема второто място и сред британците, отстъпвайки само на Гарет Бейл. Той струваше на "Реал" (Мадрид) 85 млн. паунда, влезли в касата на "Тотнъм" през 2013 г.

"Когато "Манчестър Юнайтед" потропа на вратата ти, това означава невероятна възможност, заяви Магуайър пред официалния сайт на "червените дяволи". - Останах очарован от разговора с мениджъра (Оле Солскяр, бел. ред.), от неговата визия за отбора. Ясно е, че Оле иска да изгради тим, който да печели трофеи. Нямам търпение да се срещна с новите ми съотборници и сезонът да започне."

А само преди пет години "Хъл Сити" купува Хари за 2,5 млн. "Шефилд Юнайтед", където стартира професионалната кариера на бъдещия ас. През 2017 г. "Лестър" го взема вече за 17 млн.

Сега въпросът е ще реши ли Хари Магуайър проблемите на "Юнайтед" в защита, в лидерството, в липсата на класа и постоянство на целия отбор и т.н. Той става седмият централен защитник в тима на Солскяр. Не е изключено скоро някой да поеме в обратната посока.