"Манчестър Юнайтед" най-накрая прие оферта на "Интер" за Ромелу Лукаку и се очаква днес трансферът да бъде официализиран. Стига белгиецът да мине успешно медицински преглед и да сключи персоналния си договор.

Според английските медии "Интер" ще заплати 78 милиона евро, а цената може да достигне 91 млн. при определени постижения на футболиста и отбора.

Лукаку отпадна от сметките на новия треньор на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяр и за негов трансфер се говори още от пролетта. "Интер" направи няколко предложения, които обаче не достигаха финансовите претенции на "Юнайтед".

Наскоро в битката се намеси и "Ювентус". Торинци и британският гранд договориха размяна с Пауло Дибала, но тя не се случи, тъй като аржентинецът постави непосилни финансови изисквания.

Лукаку пристигна в Милано късно снощи. В последните дни той предпочете да тренира с "Андерлехт", а не с "Юнайтед", така предизвика гнева на шефовете от "Олд Трафорд".

Въпросът сега е кой футболист ще привлече "Манчестър Юнайтед" за заместник на белгиеца, дали въобще ще има такъв?

Споменава се списък с половин дузина играчи. Счита се, че най-отгоре в момента е Марио Манджукич от "Ювентус". Трансферният прозорец за британските клубове затваря днес в 19 часа българско време.