Цветана Пиронкова стартира отлично участието си в основната схема на силния турнир China Open с награден фонд $5 427 105. Пловдивчанката постигна категорична победа над рускинята Мария Кириленко с 2:0 сета (6:4, 6:1).

Най-добрата ни тенисистка днес показа много стабилна и разнообразна игра. Цвети се придвижваше отлично по корта, а в истинско оръжие се превърна началният й удар.

Във втория кръг българката най-вероятно ще срещне световната №1 Серина Уилямс, която започва срещу квалификантката Силвия Солер-Еспиноса (Испания). Пиронкова и носителката на 18 титли от Големия шлем са се изправяли два пъти една срещу друга досега, като Цвети има две загуби.

Благодарение на успеха, пловдивчанката си заработи чек за $25 100 от наградния фонд и 95 точки за световната ранглиста, благодарение на които след края на турнира отново ще се завърне в топ 50, изкачвайки се до около №44.

По-късно днес на кортовете в китайската столица ще видим и Григор Димитров. Мачът между най-добрия ни тенисист и Фернандо Вердаско (Испания) е четвърти в програмата на централния корт и ще е започне не преди 14:30 ч.