Намерен е вторият турист, който се издирваше в Пирин планина, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Той е бил намерен около 10.00 часа в района на Сухото езеро, като състоянието му е добро.

Двамата туристи бяха издирвани три дни, като единият беше намерен вчера следобяд, но отказал помощ. Оказа се, че високо в планината туристите са се разделили. Той се е държал арогантно със спасителите, обяснил им е, че няма нужда от тяхната помощ и е продължил сам, като преди това е получил съвет накъде да продължи, за да стигне до близка хижа. Предполага се, че поведението му е провокирано от разходите, които трябва да плати за издирвателната операция, посочва Нова.

Планинарите, които вдигнаха спасителната служба на карака, са българи на възраст между 60 и 65 години. Тръгнали на преход от местността Попина лъка във вторник сутринта. Във вторник вечерта, около 22 ч., е подаден сигнал, че двама възрастни туристи са се изгубили в района на Башлийца, съобщиха от ПСС-Сандански. Башлийца се намира в района на Спано поле - маршрут, който не е популярен сред туристите. След получаването на сигнала е започнала акция.