Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, клубът че продължава да се интересува от звездите на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев и Кристиан Димитров.

Босът даде брифинг заедно с новия спортен директор Ивайло Петков, когото представи пред медиите.

"Има редица уловия, които трябва да се случат, за да се реализират такива трансфери, рече Колев. - Опитваме се да правим така, че да не изтича информация. Потвърждавам, че имаме интерес към Неделев и Димитров. Водени са разговори. Въпрос на време е, но и на желание от страна на въпросните футболисти. Шансът в момента не е много голям. Няма да стане бързо. Познавам Неделев от националния отбор. Добър футболист, който в момента е на кръстопът. Трябва да реши сам по кой път да поеме."

В последните дни доста се изговори и изписа, че "Левски" иска да вземе Неделев още до есента с част от парите от трансфера на Давиде Мариани в ОАЕ. Димитров пък беше офериран по-рано през трансферния период.

"Намерих съмишленик в лицето на Ивайло Петков, така Колев коментира странното за много привърженици на "Левски" назначение на Ивайло Петков, който до скоро не беше свързан с клуба от "Герена". - Позицията спортен директор е важна и трудна. Прекарваме често дните и вечерите си с Ивайло Петков в офисите. Той също иска да се развива с "Левски". С него гледаме в една посока по отношение на трансферите и на цялостното развитие на клуба. Направихме доста сериозни промени, нещата се движат в правилната посока. В момента финансовото състояние на "Левски" е значително по-добро от това, в което го заварихме."

Колев разкри, че "Левски" е взел близо 200 футболисти за последните десет години, но само седмина от тях са си тръгнали с трансферна сума, което обяснявало състоянието на клуба доскоро.

Павел Колев каза, че често разговаря със собствениците Васил Божков и Георги Попов. Те давали подкрепа и не се месели в спортно-техническите дела на "Левски".

Ивайло Петков заяви по повод продажбата на Мариани, че "сините" не разчитат на звезди, а на колектив. Той обясни, че е получил обаждане от един от собствениците, но не е знаел кой го е препоръчал. Впоследствие станало ясно, че това е Колев.

За първи път сега излиза пред медиите, тъй като е трябвало да прекрати работата си като футболен агент и е трябвало да изчисти документални казуси.

Петков добави, че вижда голяма перспектива в "Левски" и ще работи за това клубът да се върне на върха.