Церемонията за телевизионните награди "Еми", Подобно на "Оскар"-ите, тази година ще премине без водещ, предаде Ройтерс, цъобщава БТА.

Продуцентите са решили наградното шоу да протече без водещ, за да се отдели повече време на хитовите сериали, които приключиха през тази година - "Игра на тронове", "Теория за Големия взрив" и "Вице". 

"Ако има водещ, който произнася встъпителен монолог, това означава 15 или 20 минути по-малко време. Тази година решихме церемонията да протече без домакин, за да разполагаме с повече време да почетем приключилите сериали. Въпреки че няма да има водещ, на церемонията няма да липсват забавление и изненади", е съобщил Чарли Колиър, главен изпълнителен директор на "Фокс ентъртейнмънт", на срещата на Асоциацията на телевизионните критици. 

Водещите телевизионни отличия "Еми" ще бъдат раздадени на 22 септември. 

Тази година за втори път в историята си церемонията за филмовите награди "Оскар" протече без водещ, след като комикът Кевин Харт се отказа да домакинства шоуто. Отказът на Харт беше провокиран от появилите се в социалните мрежи критики по негов адрес за хомофобските му шеги преди години, припомня Ройтерс.