"Лудогорец" победи като домакин с 5:0 отбора на ТНС (Уелс) в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. "Зелените" от Разград бяха с класи над своя съперник и почти обезмислиха реванша.

От началото на мача "Лудогорец" доминираше и вкара три гола още през първото полувреме. В 9-ата минута Козмин Моци изведе с отличен пас включилия се отляво Мавис Чибота. Той навлезе в наказателното поле, но ударът му срещна гредата. След рикошета обаче футболистът на ТНС Райън Харингтън се опита да овладее топката, но вместо това я вкара в собствената си опразнена врата.

След около 20 минути ТНС допусна грешка в отбраната и топката попадна в Клаудиу Кешеру. Централният нападател на "Лудогорец" изведе брилянтно Мавис Чибота, който премина покрай вратаря и реализира за 2:0.

В края на полувремето "орлите" вкараха и трети гол. След нова грешка на отбраната на ТНС Лукоки овладя топката и стреля неспасяемо във вратата.

През второто полувреме "Лудогорец" продължи да доминира, макар да намали темпото. В 67-ата минута Чибота навлезе наказателното поле и подаде към Кешеру, който реализира с лекота и резултатът стана 4:0.

В 75-ата минута "Лудогорец" получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка в наказателното поле. С изпълнението се нагърби Козмин Моци. Той обаче затвърди проблемите от бялата точка, които "зелените" имат от началото на сезона. Вратарят на ТНС отрази удара на Моци. Топката все пак попадна след това в краката на централния защитник на "Лудогорец", който при добавката вкара за 5:0.