ЦСКА-София завърши 1:1 със "Зоря" (Луганск). "Червените" приеха на националния стадион "Васил Левски" украинския отбор в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Евандро откри резултата в полза на българския тим още в 13-ата минута, след като засече центриране по земя близо до точката за изпълнение на 11-метровия удар. Гостите изравниха след дузпа в 45-ата минута.

В състава на Люпко Петрович не бе включен централният защитник Николай Бодуров. Както се оказа след срещата - заради проблеми от дисциплинарно естество. Това заяви треньорът пред "бТВ екшън". 

Евандро пак вкара за ЦСКА-София.

Домакините започнаха уверено мача и можеха да поведат още в първата минута, но удар на Иван Турицов не затрудни стража на гостите Шевченко. В 13-ата "червените" имаха повече късмет и отново Евадро бе звездата за българския отбор.

Малинов навлезе отляво в наказателното поле и с прецизен опасен постави топката в краката на бразилеца, който я изпрати неспасяемо във вратата на "Зоря".

В 17-ата минута Витали Вернидуб бе намерен след центриране в наказателното поле на ЦСКА-София от фаул и стреля с глава, но неточно.

Жанио Бикел.

Три минути след това Али Соу свали топката с гърди в наказателното поле на "Зоря", но с гръб към вратата. Гамбиецът подаде вляво за Жеферсон, който обаче разочарова с много неточен удар.

В самия край на първото полувреме гостите достигнаха до равенство след изпъление на дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на привлечения наскоро испански защитник Албентоса. И оспорвана от "червените" и техния щаб след края на срещата. Юрченко изравни от 11-те метра.

През второто полувреме двата отбора не успяха да вкарат голове и не създадоха много положения. В 48-ата минута украинците пропуснаха да осъществят пълен обрат. След центриране от корнер топката попадна в краката на непокрития Иванисениа, който от метър стреля над вратата.

Жоржиньо.

В 72-ата пък Тиаго пробва късмета си с удар от средна дистанция, а стражът на "Зоря" не се намеси добре и изпусна топката. Тя бе последвана от Соу, но вратарят на украинците се придвижи и я хвана.

В продължението на мача таранът на "червените" отново имаше възможност да ги изведе, но ударът му излетя в аут.

Реваншът в Украйна е идната седмица.