Следващият сезон от „Американска криминална история“ – популярния сериал-антология на кабелния канал FX за прочути престъпления, ще дебютира седмици преди следващите президентски избори и ще преразгледа един разтърсващ политически скандал.

„Импийчмънт: Американска криминална история” ще се фокусира върху историята зад опита за импийчмънт на бившия президент Бил Клинтън. Премиерата на новия сезон е насрочена за 27 септември 2020 г., приблизително шест седмици преди следващите президентски избори.

Сред главните герои на филма ще бъдат Пола Джоунс, Моника Люински и Линда Трип. Анали Ашфорд ще влезе в ролята на Джоунс, докато Бени Фелдщайн и ветеранката от „Американска криминална история“ Сара Полсън ще играят съответно Люински и Трип. Самата Моника Люински е сред продуцентите на сезона.

На пресконференцията на Асоциацията на телевизионните критици Джон Ландграф, президент на FX Networks и FX Productions, защити избраната дата за началото на „Импийчмънт” от онлайн критиките, че шоуто може да спомогне за преизбирането на президента Доналд Тръмп. Той обясни пред репортерите, че в историята има много нюанси, за които хората не знаят.

Предишните сезони на „Американска криминална история“ разказваха за процеса срещу О Джей Симпсън и за убийството на модния дизайнер Джани Версаче.

Анонсът за новия сезон изглежда е успех за изпълнителния продуцент Райън Мърфи, който сякаш се беше отказал от идеята за него, макар и да си беше оставил вратичка. Миналата година той заяви пред „Холивуд Рипортър”, че решението е в ръцете на Люински и ще го направи само с нейната благословия и принос.

„Казах ѝ: Никой не трябва да разказва Вашата история, освен Вие, и ще е доста грубо, ако го направят без вас – каза Мърфи тогава. – Ако искате да го направите с мен, бих се радвал; но Вие трябва да сте продуцент и трябва да приберете проклетите пари.”

Продуцентските компании Fox 21 Television Studios (част от „Дисни”) и FX Production ще започнат работа през февруари. Третата част на сериала ще бъде написана от Сара Бърджис и базирана върху книгата „Голяма конспирация: Истинската история за сексскандала, който почти събори един президент“ от Джефри Тобин, който е главен юридически анализатор в Си Ен Ен.

Площад Славейков