Българската оперна прима Райна Кабаиванска направи коментар във връзка с обвиненията за сексуален тормоз срещу Пласидо Доминго, отправени от оперни изпълнителки. Според нея тенорът винаги по време на съвместната им работа се е държал като джентълмен.

„В моята дълга кариера много пъти съм работила с Пласидо Доминго, с когото сме делили големи успехи на сцената. Пласидо винаги се е държал като джентълмен.“

Това изявление е публикувано на официалната Фейсбук страница на Майсторския клас на Райна Кабаиванска, като е преведено и на италиански. Коментарът е съпроводен и с черно-бяла снимка на Доминго и Кабаиванска от Ла Скала.

През годините Кабаиванска има множество представления заедно с Доминго - „Тоска“, където се превъплъщават в главните роли на Тоска и Каравадоси, „Трубадур“ под диригентството на Караян, „Силата на съдбата“ на Верди, „Франческа да Римини“ на Дзандонай и много други.

По-рано Асошиейтед прес разпространи свое разследване, според което няколко оперни изпълнителки обвиняват Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Цитиран е и самият тенор, който отхвърля твърденията им и заявява, че те неточно отразяват събития отпреди повече от 30 години.

"Площад Славейков"