Словенският "Марибор" е отборът, срещу който "Лудогорец" най-вероятно ще играе на плейофа за групите на Лига Европа. "Марибор" отстъпи два пъти с по 1:3 от "Розенборг" в квалификациите на Шампионската лига и вече чака "орлите".

Само чудо може да попречи на българския тим да стигне тази фаза, след като спечели с 5:0 срещу уелския ТНС миналия четвъртък, а реваншът е утре.

Играните снощи ответни сблъсъци в третия предварителен кръг на Шампионската лига предложиха неочаквани развръзки. Аут от Шампионската лига са грандове като "Порто", "Селтик", "Базел", "Копенхаген", както и "Ференцварош", отстранил "Лудогорец" по-рано през лятото.

"Порто" допусна да падне с 2:3 от руския "Краснодар" у дома, след като беше спечелил с 1:0 на чужд терен миналата седмица. Така се сбогува в турнира, за който беше абониран - заради голове на чужд терен.

"Краснодар" поведе с 3:0 до 34-ата минута, "драконите" върнаха две попадения през втората част, но само толкова.

След 1:1 в първия мач "Селтик" и румънския ЧФР "Клуж" разиграха голов спектакъл в Глазгоу. Отборът от северната ни съседка спечели с 4:3, след като губеше с 2:3 до 76-ата минута. Изравняване в 80-ата го класира напред. За капак грабна и победата в дългото добавено време, когато "Селтик" атакуваше с всички сили.

Австрийският ЛАСК се справи с "Базел" след 2:1 и 3:1 снощи.

Много драматично беше в Копенхаген, където местният тим и "Цървена Звезда" стигнаха до дузпи след два пъти по 1:1. При 11-метровите удари Звезда взе връх със 7:6. Девет от опитите бяха пропуски - в не малка степен и заради тежкия терен.

"Динамо" (Загреб) се разправи с палача на "Лудогорец" - "Ференцварош". Хърватският гранд спечели с 4:0 в Будапеща след 1:1 в Загреб преди седмица.

"Аякс" имаше трудности срещу ПАОК, но все пак не допусна изненада - 3:2 (2:2 в Солун).

Напред в Шампионската лига продължават също "Апоел" (Кипър), "Брюж" (елиминира мъчно "Динамо" Киев с 1:0 и 3:3) и "Олимпиакос".