- Пожарът, причинен от незаконно струпани отпадъци под мост на най-натоварената пътна артерия

- Самото незаконно изгаряне на отпадъци и замърсяване на въздуха с отрови;

- Бездействието на БАБХ пред заплахата за свинска чума, което нанесе тежки вреди на десетки хиляди фирми и семейства;

- Пробивът в базата данни на НАП, който изложи на риск милиони българи...

Всичко това е свързано и далеч не е случайно. Това е управленската безстопанственост, корупцията и партийните назначения във всички сектори на управлението.

Без изчистване на партийните секретари и изграждане на стегната, професионална администрация на меритократичен принцип, “лошите новини” ще продължат да ни заливат. Но те са причинени от властта, не са стихийно бедствие.

П.П. А пък Пламен Георгиев станал дипломат. Няма връзка. Почти

"... Пламен Георгиев е определен за консул във Валенсия заради изключително добрите си контакти с испанските правоохранителни органи..."

Ама не, хич не е смешно и бъзици и сравнения с Бай Тошо (които се налагат от само себе си) няма да намалят проблема.

В провинция Валенсия живее една от най-многобройните български общности в света. Отрудени хора, които се претрепват от работа по полето или по курортите. Българи, които имат право и необходимост от професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа. От професионален дипломат и администратор на консулските услуги. И всички данъкоплатци отделяме пари за тази цел. 

И самото назначение, и обясненията на МВнР са гавра и с българите във Валенсия, и с роднините им в България, и с всички български граждани...

---

Бел. ред.: Коментарът е от профила на Радан Кънев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.