ЦСКА-София загуби от "Зоря" (Луганск) с 0:1 и отпадна от Лига Европа.

Столичани гостуваха на украинския отбор в реванш от третия предварителен кръг на турнира. Първата среща на стадион "Васил Левски" завърши 1:1, така българският тим трябваше да отбележи поне едно попадение, за да продължи напред.

Спорът до голяма степен бе решен в средата на първото полувреме. В 22-ата съдията не отсъди дузпа за ЦСКА-София за игра с ръка при удар към вратата на Кристиян Малинов. Секунди по-късно Иван Турицов спря голова атака на домакините и получи директен червен картон. И без това вече имаше жълт.

Въпреки това ЦСКА-София направи добър мач с човек по-малко. Пропуски направиха Евандро и Малинов, опасен удар имаше резервата Митко Митков. "Червените" най-малкото не заслужаваха да загубят. Русин отбеляза единственото попадение в 89-ата, а в радостта си свали фланелката и също бе изгонен.

Люпко Петрович заложи на титулярния състав от нулевото равенство между "червените" и "Лудогорец".

В 6-ата минута българският тим първи можеше да реализира, след като Али Соу се озова сам срещу бранител в бяло на границата на наказателното поле, но не успя да я овладее и му бе отнета.

Десет минути по-късно "червените" също допуснаха грешка в защита. Томаш подаде лошо на Албентоса и играчите на "Зоря" овладяха кълбото, последва удар, който обаче бе слаб и не затрудни Черниаускас.

ЦСКА-София има основания за недоволство за неотсъдена дузпа. В 22-ата минута Малинов стреля към вратата Шевченко, но пътят на топката бе спрян от ръката на футболист на "Зоря". Реферът обаче отказа да посочи бялата точка.

Проблемите тепърва започваха. Само няколко секунди след спорната ситуация Томаш отново допусна грешка и позволи на противников футболист да излезе сам срещу Черниаускас близо до центъра на терена. Той бързо бе настигнат от Турицов, който извърши фал и получи директен червен картон.

Няколко минути по-късно "червените" можеха да се поздравят с попадение след удар на Евандро, но Шевченко бе на място и отрази.

В края на първото полувреме домакините организираха първата добра атака - Михайличенко навлезе в наказателното поле и стреля към Черниаускас. Стражът отрази и после успя да улови последвалата добавка с глава. 

Първото полувреме нямаше кой знае колко положения за гол, но то напомня на полуфинал от Шампионската лига в сравнение с втората част.

Играчите на "Зоря" нямаше за какво да бързат, тъй като нулевото равенство напълно ги удовлетворяваше. Същевременно липсата на допълнителен чифт нозе определено изтискаше силите на цесекарите.

Домакините първи погледнаха към вратата на противника в 56-ата минута, когато също протестираха за дузпа - заради игра с ръка на Бикел в наказателното поле.

Първото чисто голово положение за ЦСКА-София бе самостоятелен рейд на Кристиян Малинов през 71-ата минута. Халфът успя пробие вляво от вратата на Шевченко в наказателното поле и стреля по диагонал, но стражът демонстрира впечатляващ рефлекс и я изби.

Няколко минути по-късно младият Митко Митков навлезе отдясно и шутира, но изстрелът му бе блокиран.

В 81-ата минута летаргията в мача бе отново нарушена след скоростна контраатака на "Зоря", която завърши с центриране, но футболист на домакините се засуети при овладяването на топката и последвалият му шут бе блокиран.

Шевченко бе принуден да се намесва в 85-ата минута, след като Митков финтира двама футболисти и с мощен удар показа, че "червените" все още може да изненадат с късен гол.

В 89-ата обаче "Зоря" се възползва от прибързана атака на "червените". Русин излезе сам срещу Черниаускас и стреля, топката мина под стража и бе изчистена от голлинията. След това нападателят бе безпогрешен и реализира.

Така за втора поредна година ЦСКА-София приключи в третия предварителен кръг, след като елиминира два съперника.