"Барселона" стартира със загуба защитата на шампионската си титла в Ла Лига. Каталунците бяха сразени в края на мача при гостуването на "Атлетик" (Билбао) в първия кръг - 0:1.

38-годишният ветеран Ариц Адурис зрелищно наказа гранда с ножично изпълнение в 89-ата минута. Той се появи на терена като смяна малко преди това.

Барса игра без Лео Меси, който получи по-дълга почивка заради участието си в Копа Америка и още не е напълно готов да облече екипа. Луис Суарес и Рафиня удариха греди за каталунците.

Дебют в редиците им направиха новите попълнения Френки де Йонг и Антоан Гризман. "Барселона" не впечатли, а Суарес получи контузия през първото полувреме.

"Блаугранас" са "клиенти" на Адурис, който има паметен хеттрик във вратата им от мач за Суперкупата на Испания, игран през 2015 г. (4:0).

С гола си снощи той се изравни с Лео Меси, като единственият друг футболист в историята на Ла Лига с попадения в 15 поредни сезона.

Междувременно Филипе Коутиньо почти сигурно ще напусне "Барселона" и ще се присъедини към "Байерн" (Мюнхен) под наем за един сезон, предават световните агенции. Сделката е почти финализирана и се очаква в следващите дни бразилецът да замине за Германия. Босът на баварците Карл-Хайнц Румениге потвърди това.

Коутиньо премина в Барса от "Ливърпул" за рекордна сума, но не успя да се наложи в тима. Интерес към него имаха още няколко клуба, сред които английски. Смяташе се, че той може да се окаже разменна монета с "Пари Сен Жермен" при връщане на Неймар на "Камп Ноу".

И "Байерн" започна новия сезон снощи, като направи неочаквано 2:2 срещу "Херта" у дома. Преди дни клубът си осигури още една звезда под наем - Иван Перишич от "Интер".