Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков се хвалел, че води преговори с лица от ДПС, които му обещавали да бъде новият Делян Пеевски.

Това разказа председателят на НДСВ Антония Първанова в сутрешния блок на Нова тв. Първанова бе включена в ефир по телефона, за да отговори на твърденията на "новия политик" от ден по-рано, че разговорите за партньорство между НДСВ и ББЦ са се провалили, защото тя е искала да оглави листата във Варна. В момента водач в морската столица е Бареков. 

Пред Нова тв Първанова разказа как Бареков се хвалел, че води преговори с движението чрез подставени лица. Обавил, че ще бъде новият Делян Пеевски.

"Колкото вие сте шокирани, толкова и аз", обърна се тя към недоумяващите водещи.

Лидерката на НДСВ поставила въпроса пред ръководството на партията и всички единодушно взели решение, че преговори с ДПС не могат да водят.

По думите на бившата царистка при разговорите с Бареков изобщо не се е стигало до редене на листи, ставало дума за общо управление. 

Такива разговори НДСВ водело с всички формации, не само с ББЦ.

ищо специално за г-н Бареков, той беше един от всичките", посочи Първанова.

Но лошо впечатление на преговорнияй екип направило отношението на хората на "новия политик" към репортери на телевизията на "Атака" - "Алфа". Репортерите се опитвали да му задават въпроси, а през цялото време, а от екипа на ББЦ се разправяли с тях. Това по думите на Първанова било "незрялост", която не подхождала на НДСВ. 
 

"Очевидно г-н Бареков е доста изнервен от това, което му се случва с напускането на хора от партията му", посочи още тя.

Първанова визира среща във Варна през август, при която от ББЦ и "Алфа" влязоха в пререкания.