ЦСКА-София се измъчи срещу "Арда" (Кърджали) в мач от 6-ия кръг на Първа лига - 3:2 на стадион "Българска армия". Новакът, воден от бившия треньор на "червените" Стамен Белчев, създаде доста проблеми на домакините.

Тони Уот вкара за 1:0 в 15-ата минута, а още в 19-ата Радослав Василев изравни. В 63-тата Евандро върна аванса на ЦСКА-София. Резервата днес Али Соу се разписа в 89-ата, а в добавеното време Иван Коконов върна за кратко интригата.

ЦСКА-София има 11 точки - на две "Левски", а "Лудогорец" е със същия актив и мач по-малко.

Малкото публика на "Българска армия" видя интересен двубой, в който гостите, като изключим времето до гола на Уот, не се бранеше глухо. Британецът направи пропуск в началото, но след това се реабилитира след контра и хубав пас на Тиаго.

"Арда" отвърна почти моментално след "заспиване" в защитата на ЦСКА-София. Последва пропуска на Евандро и удар на Кристиян Малинов, спасен от Иван Караджов. Тимът от Кърджали игра добре до края на полувремето и направи интересни атаки.

В началото на второто полувреме ЦСКА-София имаше претенции за неотсъдена дузпа. След малко повече от час игра Евандро отново се показа като най-важният футболист на "червените" от началото на сезона.

До края съперниците размениха по още едно попадение. Личеше умора в тима на Люпко Петрович след маратона от евромачове всеки четвъртък. А "Арда" не искаше да се предава до самия край и макар и без актив остави добри впечатления на "Българска армия".