Протест срещу скока на цената на тока, който наподобява повече на предизборен митинг, се вихри под прозорците на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Днес регулаторът трябва да се събере на закрито заседание, за да реши за поскъпването на еленергията с близо 10%. По повода от левицата събраха на тротоара на бул. "Княз Александър Дондуков" около двадесетина души, облечени в червени тениски и скандидащи стария (обикновено прдназначен за БСП), но леко видоизменен за целта лозунг: "И преди, и сега ДКЕВР е мафия!" 

Ехтят и класическите за митингите на Столетницата парчета "Една българска роза" на Паша Христова и "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.

ДКЕВР обаче отложи заседанието за 14 ч, или както заподозряха социалисти: "За да ни е максимално гадно".

Иначе от червените редици присъстват кандидатът за депутат Борис Цветков, шефът на столичната организация Красимир Паргов, приятелят на сирийския режим Страхил Ангелов и др. Мяркат се и лица от т.нар. граждански съвет към бившия вече премиер Пламен Орешарски.

Въпреки че наскоро заявиха ефира на Нова тв, че февруарските протести най-вероятно са били организирани с цел свалянето на Бойко Борисов от власт, а може би и от самия него и са разочаровани от това, днес с митинг пред ДКЕВР изскочиха и т.нар. лица от тези протести - в частност Янко Петров с малка компания. Те също протестираха срещу скока на цената на тока.

Петров и хората му бяха отделени от полицията от активистите на БСП - на другия тротоар на "Дондуков", но след като стана ясно, че регулаторът няма да заседава, си тръгнаха.  

Миналата седмица същите лица начело с Петров и Дончо Дудев (друго от февруарските лица), замеряха шефката на ДКЕВР Светла Тодорова с яйца по време на общественото обсъждане на искания скок.