Зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов заяви пред Нова тв, че в управлението има слабости, които трябва да бъдат преодолени.

"Диалогът в управляващата коалиция най-после трябва да започне, трябва да има преглед на свършените и несвършените неща. Няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре, защото управляваме ние. Има неща, които вървят на добре, има и неща, които не вървят на добре", каза Веселинов.

И допълни, че през есента ВМРО ще иска разговор с ГЕРБ по политики.

"Няма да искаме нови позиции, нито бихме могли да се разграничим от управление, в което участваме. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени и преодолени", каза Веселинов.

Подобно изявление през уикенда направи и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Ще имаме доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върви в правилната посока", заяви той.

Запитан дали ВМРО и НФСБ ще търсят за изборите някой, който да замести „Атака”, Веселинов заяви, че тезата на ВМРО винаги е била за максимално обединение на патриотичните сили.

"Няма да пречим на нашите структури по места да си партнират с "Атака". Напротив – поощряваме ги. Това обаче е въпрос на взаимно желание", каза зам.-шефът на ВМРО.

Още в края на политическия сезон вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че партиите от "Обединени патриоти" могат да сключат отделни споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството. Причина за това бяха трусовете в т.нар. малка коалиция, които в крайна сметка доведоха до изключването на "Атака" от нея.