"Байерн" (Мюнхен) представи привлечения под наем до края на сезона от "Барселона" Филипе Коутиньо. В края на миналата седмица стана ясно, че двата клуба са се договорили за преотстъпване на бразилеца, който не успя да се наложи на "Камп Ноу", след като бе купен от "Ливърпул" през зимата на 2018-а.

Баварците ще платят на Барса 8,5 млн. евро. В договора е записано, че ако искат да откупят правата му, трябва да платят 120 милиона. Ако това не стане, той ще се завърне в Каталуния. "Байерн" изцяло поема заплатата на халфа до май 2020 г.

"За мен тази промяна е ново предизвикателство в нова страна и в един от най-големите клубове в Европа, така официалният сайт на "Байерн" цитира Коутиньо. - Приемам това предизвикателство. Подобно на "Байерн", аз също имам големи цели и вярвам, че ще ги постигна заедно с новите ми съотборници."

Изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге приветства Коутиньо и благодари на "Барселона" за успешната реализация на сделката.

Филипе Коутиньо изигра 76 мача за Барса, в които вкара 21 гола, но въпреки това не се вписа в играта на "блаугранас". Смяташе се, че той може да бъде разменен с Неймар между "Барселона" и "Пари Сен Жермен" - плюс доплащане от страна на каталунците. Това обаче пропадна като вариант.

"Арсенал" също искаше да върне аса на Острова, а имаше и вариант той да се озове обратно в "Ливърпул". Коутиньо е втората звезда, която "Байерн" взе под наем - преди дни в Мюнхен от "Интер" (Милано) пристигна хърватинът Иван Перишич.