Парадоксите в лятната селекция на ЦСКА-София продължават с пълна сила - Диего Фабрини разтрогна договора си с "червените" и премина в "Динамо" (Букурещ). За това се заговори още снощи.

Фабрини беше една от основните трансферни цели на ЦСКА-София. И една от първите покупки. Неговото привличане от друг тим в северната ни съседка - "Ботошани", беше обявено още на 28 май. Говореше се, че Фабрини е искан и от "Левски", но тези информации бяха опровергани.

Халфът подписа 3-годишен договор с ЦСКА-София. На него се разчиташе да стане основен плеймейкър, който прави играта на тима в нападение. Още в началото на сезона обаче пролича, че Фабрини, който има един мач в националния отбор на Италия през 2012 г. (контрола срещу Англия), не е готов физически.

Той така и не пасна в схемата на Люпко Петрович, личеше, че не е щастлив когато играе, не се наложи и отпадна от сметките на сърбина за титуляр.

Още тази сутрин пред няколко румънски медии Костин Манеа, агентът на Фабрини, заявява, че клиентът му е прекратил контракта си с ЦСКА-София и е много близо до "Динамо". Той се хвали, че положил усилия да върне 29-годишния играч в Румъния, "защото там му е мястото".

През миналия сезон Диего изигра 31 мача за "Ботошани", като вкара пет гола и записа също толкова асистенции. Когато беше представен от "Динамо" заяви, че сам е пожелал трансфера по лични причини, иначе се чувствал добре на "Българска армия".

Някогашният талант на футбола на Апенините е играл вече в 11 клуба в кариерата си.

Той започва в "Емполи", следват "Удинезе" и "Палермо". Нататък идва ред на гастроли във второто ниво на английския футбол - "Уотфорд", "Милоул", "Бирмингам" и "Мидълзбро". Задържал се е в тях за не повече от сезон. След 4-годишния престой на Острова халфът се завръща в родината си, където облича екипа на "Специя". Пробва и от испанския футбол - "Овиедо".

Оттам се отправя в "Ботошани". "Динамо" ще е 12-ият (!) му отбор.

А летните покупки на ЦСКА-София вече клонят към цял отбор. Започналата в края на май селекция продължава вече три месеца. От новите попълнения играят не повече от половината, като малцина дават съществен принос.