Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста. Това е решението на съда, който разгледа поисканата промяна в мярката за неотклонение на алкохолния бос, който пожела да бъде освободен, за да се лекува.

Стайков е в ареста повече от година, а след психиатрично изследване станало ясно, че той се влошава, е заявила адвокатката му, цитирана от БТА. Мъжът е със симптоми на депресия и мисли на безнадеждност, поискана бе и специална експертиза, която да установи може ли арестантът да продължи да бъде такъв. Съдът обаче отказа изследване.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да оказва натиск върху свидетели да не говорят по разследването. Бизнесменът пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

"Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча", е заявил Стайков в своя защита.

В съдебната зала се разбра още, че разследването срещу него е удължено с още два месеца - до средата на септември. В същото време вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Миню Стайков е наел за защитник адвоката на футболната легенда и бивш президент на УЕФА Мишел Платини - швейцареца Винсент Солари. Той обаче не се яви в съдебната зала днес. Решението на съда, според който Стайков може да извърши ново престъпление, е окончателно.