Кристиано Роналдо изтъкна заслугата на Лео Меси за успехите в кариерата си в интервю за португалската TV1. Разговорът с 5-кратния носител на "Златната топка" нашумя още вчера - заради откровението му как неговият син не е повярвал в какво общежитие е живял баща му, когато е пребивал в "Спортинг" (Лисабон). И как асът е искал така да даде урок на своя наследник, който си мислел, че охолния живот "пада от небето".

Във втората част, излъчена от телевизията, Кристиано се спира на съперничеството си с Лео Меси.

"Няма никакво съмнение, че Меси ме направи по-добър играч, а обратното също е вярно, казва №7. - Когато печеля трофеи това го е жегвало, по същия начин, по който жегваше и мен, когато ги вдигаше той. Наистина адмирирам постиженията му, а и той вече каза, че съжалява затова, че напуснах Испания, тъй като е се е наслаждавал на нашето съперничество. Все пак това съперничество не е единственото. Майкъл Джордан ги имаше в баскетбола, а знаем как беше между Аертон Сена и Ален Прост във Формула 1. Те всички знаеха, че имат нещо общо - това е причината за тези прекрасни сблъсъци."

Роналдо стига дори по-далеч за Меси - нещо, което рядко е правил преди.

"С Меси имаме прекрасни професионални отношения. Вече от 15 години споделяме едни и същи моменти. Досега не сме излизали заедно на вечеря, но аз не виждам защо това да не стане в бъдеще. Няма никакъв проблем да се случи", казва Роналдо.