Частта от управленската програма на кандидата за кмет на София от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов, наречена "Дигитална столица", е отворена за предложения от гражданите. Това обявиха от обединението днес, след като преди ден проектът на документа и основните идеи в него бяха представени официално.

Дигитализацията на градската среда е приоритет, "защото не просто вярваме, а знаем, че тя е необходима крачка за повишаването на качеството на живот на всички граждани, намаляването на корупцията и развитието на бизнес средата в столицата“, обясни Игнатов. По думите му ако административните процеси преминат от гише в електронен вид, това ще пести време и пари и на столичани, и на администрацията на общината.

"Ще бъде по-лесно да записваме децата си за ясли и детски градини, ще пътуваме по-удобно и бързо, ще прекарваме по-малко време по опашки и гишета, ще живеем по-добре", смята кандидатът за градоначалник.

Предложенията в програмата "Дигитална София" обаче са отворени за промени, нови предложения и коментари, а от "Демократична България" обясняват това с убеждението, че "допитването до крайния приемник на политиките е най-правилното решение".

Желаещите да редактират предложените политики могат да го направят ТУК.