С инспекция на стадион - така започна публичната част от деня на премиера Бойко Борисов - на живо във фейсбук. Стадионът е на футболен клуб "Арда", а министър-председателят в компанията и на министрите Красен Кралев и Владислав Горанов обеща подкрепа - за трева и осветление, защото от това има нужда, както се разбра от думите на местните представители на срещата. Помощта обаче трябва да бъде планирана във времето.

Премиерът лично се запозна с чертежите за реконструкция на съоръжението, както и с проблемите по изпълнението му - например, че за да се запази пистата на стадиона, осветлението трябва да се изнесе от външната страна. С това има ли конфликт със съседни терени и прочие. 

Борисов даже даде и идеи - къде да се направи паркинг, как да се организира пространството... Дали да се градят помощни терени и къде да са те - "питайте хората", посъветва Борисов.

Съоръжението има нужда и от нова козирка, но Борисов вметна, че "после и "Левски" ще поискат козирка"...

ПФК "Арда" от този сезон е в Първа прохесионална футболна лига. Владислав Горанов обаче първо да се погледнат сметките, за са се осигури помощ да осветление. "За другото - ще видим, те да удържат Първа група", пошегува се той в края на срещата. 

Премиерът Бойко Борисов и делегацията, която води, е в Кърджалийско, защото ще участва в откриването на нов златен рудник на "Ада тепе". Там се очаква и председателката на парламента Цвета Караянчева, която е избрана за депутат от района.