Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира China open с награден фонд $5 427 100 след загуба от световната номер 1 Серина Уилямс с 0:2 сета (2:6, 3:6).

На силния турнир в Пекин първата ни ракета записа три поредни победи, две в квалификациите и една в основна схема, но жребият й отреди възможно най-тежкия противник във втория кръг. Американката, която е носителката на 18 титли от Големия шлем, не изневери на стила си и демонстрира много мощ, бързина и сила на корта. Пиронкова все пак успя да заслужи аплодисментите на публиката, след няколко страхотни прояви в защита.

Това бе трето поражение за Цвети от американката в три изиграни мача до момента, но за разлика от предишните два, този път първата ни ракета не успя да вземе сет на Серина.

Зa Пиронкова предстои турнир в Линц през идната седмица, където участие са заявили тенисистки като Южени Бушар, Ана Иванович, Доминика Цибулкова, Луцие Шафаржова, Карла Суарес Наваро и др.

Междувременно стана ясен съперникът на Григор Димитров във втория кръг на надпреварата в китайската столица. Това е испанецът Пабло Андухар, който днес се наложи с 6:4, 6:1 над Жулиен Бенето (Франция). Двубоят между Димитров и Андухар е втори в програмата за сряда на корт "Лотус" и се очаква да стартира около 9:00 - 9:30 часа българско време.

Това ще бъде четвърти двубой между двамата, а до този момент българинът има предимство от 2:1 победи.