Стойчо Стоев вече не е старши треньор на "Лудогорец". Това обяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев пред "Диема Спорт" след 0:0 срещу "Славия" в Разград от седмия кръг на efbet Лига.

Решението е на собствениците на клуба. Временно тимът ще бъде воден от асистентите на Стоев - Станислав Генчев и Здравко Здравков. Те ще изведат състава в реванша от плейофа за групите на Лига Европа срещу "Марибор" в четвъртък.

"Лудогорец" отстъпи първото място на "Левски" - точките на шампионите са 15, а на "сините" - 16. ЦСКА-София, който в този рунд също направи грешка, е с 12, колкото има и "Берое", а пред тях е "Локомотив" (Пловдив) - 13.

"Като цяло собствениците не са доволни от игровия облик на "Лудогорец", бяха взети много нови попълнения. Станахме на косъм шампиони, целта беше да се повдигне качеството на отбора, качеството на игра. Към този момент това не се получава и сме принудени да вземем мерки", заяви Петричев пред "Диема Спорт", след като реално иззе функциите на треньора. 

"Убедени сме, че футболистите ни са доста сериозно качество, имаме доста високи цели и не можем да се задоволяваме с играта, която виждаме в последните мачове. Конкретният мач със "Славия" беше един опорочен мач, в който и двата тима бяха ощетени грубо. Съжалявам за Стериакис, че получи червен картон, съвсем незаслужено. Този картон повлия и на "Лудогорец", имахме си положения. Но след червения картон съдията тръгна да компенсира и респективно ни беше отменен чист гол, с което ни беше отнета и победата", продължи босът. 

"Според колегите е имало и други грешки, страничният съдия, който е алармирал за червения картон, е дал и две несъществуващи засади. Тези грешки не решават първенството, но се чувстваме ощетени, но и "Славия" беше ощетен с този червен картон. Поздравления за играчите на "Славия", които успяха да постигнат точката. Надявам се да намалеят за в бъдеще тези съдийски грешки, защото този мач тръгна доста хубаво и атрактивно за феновете, а накрая видяхте какво стана", рече още Петричев.

"Не би трябвало да се отразява мачът с "Марибор", защото бяха направени доста ротации. Днес участваха момчета, които бяха почивали. А и не мисля, че е имало проблем с умора, не мисля, че това е основната причина. Като цяло на мен ми беше ясно, че след този незаслужен червен картон ще ни очаква такова второ полувреме, каквото видяхме. Аз в тунела видях как съдията се извинява на играчите на "Славия", че е направил човешка грешка. Но за съжаление се допускат грешки в посока срещу "Лудогорец". Но не съдиите са нашият проблем, проблемите са вътре в клуба, затова трябва да вземем мерки да си ги решим сами", заяви Петричев. 

Двубоят "Лудогорец" - "Славия" (0:0) ще се запомни с грешките на съдиите. В края на първото полувреме вратарят на "белите" Стериакис беше изгонен неправилно от рефера Стефан Апостолов - задето играл с ръка пред наказателното поле, а видеоповторенията показаха, че докосва топката с крак.

В края на срещата пък гол на Вандерсон беше неправилно незачетен за засада, каквато нямаше.

Първото полувреме беше интересно, като ситуации имаше и пред двете врати. Вратарите имаха отлични намеси, веднъж топката срещна гредата след свободен удар за "Славия". "Белите" имаха атаки дори с десет души след почивката, когато "Лудогорец" натискаше, но безплодно.