Преди шест седмици треньорът на "Болоня" Синиша Михайлович беше диагностициран с левкемия. Трябваше веднага да започне интензивен курс с химиотерапия и не беше напълно ясно дали ще продължи да изпълнява задълженията си като треньор на тима. Как ще може да го прави? Кога?

Имаше уверения, че шансовете му са доста добри, но при такова заболяване човек никога не може да е сигурен.

Вчера 50-годишният сърбин, част от отбора на "Цървена звезда", станал европейски шампион под ръководството на Люпко Петрович, беше на резервната скамейка за мача от първия кръг на Серия А "Верона" - "Болоня" (1:1).

Синиша е отслабнал, има превръзки по тялото и все още няма добър вид, но заяви съвсем накратко, че е спечелил битката. Без да дава повече подробности и без да драматизира излишно или да се прави на жертва. Той е такъв - не е много по приказките и емоциите публично.

Преди шест седмици Михайлович е обещал пред отбора, че ще бъде на линия за началото на шампионата. Обещанието е спазено. В периода бившият халф е гледал на видео всяка една тренировка и е бил в постоянен контакт със своите помощници. Това са 41 дни и нощи в болничната стая на клиниката "Сент Орсола" в Болоня.

Половин час преди началото на двубоя във Верона клубът оповести в туитър, че сърбинът ще е на скамейката. Заваляха поздравления и радостни съобщения, сред които едно на "Наполи": "Форца, Синиша Михайлович".

Феновете се бяха подготвили подобаващо с транспаранти и плаката в подкрепа на треньора. 

Синиша Михайлович, бивш национал на Югославия и майстор на преките свободни удари, направи солидна кариера в Италия след периода в "Цървена звезда". Той обличаше екипите на "Рома", "Сампдория", "Лацио", "Интер" и т.н. След това стана треньор.

Той се завърна като наставник на "Болоня" през януари и завърши на десето място с тима. Това е вторият му период начело на "червено-сините".