МВР разпространи снимки след като обяви за общодържавно издирване двамата молдовци, избягали от затвора в Стара Загора. Двамата са осъдени за взривяване на банкомати и избягаха в събота, а в неделя стана известно, че те са молдовски граждани. 

Василе Морару е с ръст 176 см, нормално телосложение, пъстри очи, бяло лице, светла коса и правилен нос. В момента на бягството си е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки, посочват от МВР. 

Александр Хаджи е с ръст от 173 см, нормално телосложение, кестенява коса, бяло овално лице, кафяви очи и правилен нос.  Има белег от срязване под долната устна. Бил е облечен с къси панталони и черна тениска.

От Районната прокуратура – гр. Стара Загора съобщиха, че наблюдава образуваното досъдебно производство за бягството на двамата затворници. 

"Производството е започнато с оглед на местопроизшествие. Избягалите затворници са обявени за общодържавно издирване. Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – гр. Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално следствени действия.", гласи дежурното съобщение.

По-рано през деня бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев, заяви пред Нова тв, че трябва да се разпространят снимки на избягалите престъпници, защото трябва да се разчита на гражданите. Той казва, че е Европа все повече се либерализира затворническият живот, затова и двамата са били в общежитие с отворен тип.