За поредна година Софийският университет "Св. Кл. Охридски" обяви допълнителен прием на студенти. Към момента общо 800 са незаетите места, субсидирани от държавата. Сред незаетите места има в хуманитарни специалности като Политология, Публична администрация, Културология, История. Най-много незапълнени бройки държавна поръчка обаче са в специалностите „Медицина“ – 30 места в редовна форма и „Медицинска сестра“ – 5 места в редовна форма, става ясно от  съобщението в сайта на университета.  

Оттам обаче посочват, че броят на новоприети студенти, които са се записали след приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания тази година е 4 578. А 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади.

За всички незаети места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, и за незаетите места за обучение срещу заплащане, Софийският университет обявява допълнителен прием при следния график:

От 9 до 13 септември 2019 г. е срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием.

На 14 септември 2019 г. ще се проведат допълнителни изпити по физика и по теология.

Класирането ще бъде обявено на 17 септември 2019 г., а записването на новоприетите студенти ще бъде на 18, 19 и 20 септември 2019 г.