Григор Димитров прескочи във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис след победа срещу италианеца Андреас Сепи - 6:1, 6:7 (2), 6:4, 6:3.

Така българинът подобри представянето си в сравнение с миналата година, когато отпадна на старта след поражение от Стан Вавринка.

Следващият съперник на Димитров е хърватинът Борна Чорич, разбил с 3:0 сета Евгени Донской.

Първата ни ракета започна отлично срещата. След ранен пробив (и още един след това) той даде само един гейм на своя опонент в откриващия сет. 

Ветеранът тръгна по-уверено във втората част, в която на свой ред направи брейк за 2:0. Григор отвърна с рибрейк, а малко след това изравни, макар и с трудности. В тази част от срещата и двамата съперници не бяха убедителни на своя начален удар.

При 4:4 Гришо проби и сервираше за спечелване на сета, но допусна срив и Сепи се възползва. Така частта отиде в тайбрек, в който Димитров спечели само две точки - 1:1.

Положително е, че най-добрият ни тенисист не загуби увереност и стартира в третия сет с 3:0. При 4:2 обаче италианецът върна пробива и стигна до 4:4. Последен думата отново имаше Григор в маратонски гейм при 5:4. Той получи цели шест възможности за брейк пойнт и в крайна сметка успя отново да дръпне напред в общия резултат.

Четвъртият сет вървеше равностойно до 4:3, когато хасковлията все аванс и този път затвори сета на следващия си сервис, а оттам и мача.

Шампионът Новак Джокович тръгна безпроблемно - 3:0 над Роберто Карбайес Баена.