Треньорът на "Реал" (Мадрид) - прочутият Карло Анчелоти, похвали "Лудогорец" на пресконференцията преди тренировката на "белите" на стадион "Васил Левски". Италианецът седна пред българските и испански репортери след резервата Иско - единственият футболист на гостите, който дойде на брифинга. 

Пред стадион "Васил Левски" имаше толкова публика, колкото на средностатистически мач в България. Феновете обаче не бяха допуснати до трибуните, а журналистите бяха принудени да напуснат след първите 15 минути от тренировката. Нататък заниманието бе закрито. Дойдоха Любослав Пенев и неговият помощник в националния Давид Родригес. Пенев се здрависа и побъбри с легендата на Испания и "Реал" Емилио Бутрагеньо-Ястреба. Бившият нападател е директор в клуба.

"Лудогорец" се представи добре срещу "Ливърпул", рече Анчелоти. - За нас е важно да вземем шест точки от първите два мача и да се позиционираме добре в групата. За нас този мач е много важен. "Лудогорец" е качествен отбор, който играе много динамичен футбол, успява да притисне съперника, така че няма да подценим българите. Те притежават кураж - показаха го на "Анфийлд". Отборът взима бързи решения и се ориентира отлично на контраатака."

Анчелоти отказа да отличи един футболист в българския шампион, като изтъкна колективното начало при "зелените".

"Да, безспорно Роналдо е №1. Без да обиждам другите футболисти, които съм тренирал, но той е най-добрият. Кристиано е изключителен професионалист. Отдаден е на отбора и клуба. Не говори много, но той е лидер", така Татко Карло, както е наричан, отговори на въпрос дали португалецът е най-талантливият играч, на когото някога е бил наставник.

И добави шеговито и с усмивка: "Той си намери си треньор, който го слага в определени тактически схеми, и затова бележи повече голове, отколкото по време на престоя му в Манчестър".

В същия дух - по отношение на "Лудогорец", бе и изявлението на Иско. "Знам защитника, който не помня колко точно дузпи хвана", отвърна халфът на питане дали някой футболист на "Лудогорец" му е направил впечатление.