ЦСКА-София отправи молба към Йорданка Фандъкова в официално съобщение за "съдействие за синхронизирането на процедури между отделните институции и по-бързото издаване на "ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ" от главния архитект".

Става въпрос за изграждането на нов стадион "Българска армия" на мястото на настоящия, след като столичната кметица заяви вчера, че няма пречки това да се случи и че общината е дала съгласие, стига да не се излиза от рамките на сегашното съоръжение.

Ето какво гласи призива на "червените":

"Армейци,

След като кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обяви публично, че не съществуват пречки за изграждането на нов стадион на мястото и в границите на досегашното съоръжение, ПФК ЦСКА София веднага предприема следните законови стъпки.

Днес представители на клуба ще имат среща в Министерството на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещото публично - частно партньорство с държавата. Напомняме, че именно ММС е принципал на собственика на "Българска армия" и спортна база "Панчарево"- дружеството "Сердика спортни имоти ЕАД", с което клубът ни има договор за дългосрочен наем.

Утре представители на Министерството и клуба ще се срещнат с главния архитект на София г-н Здравко Здравков и ще заявим идейния си проект за одобрение. Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност, Ви молим искрено да ни окажете съдействие за синхронизирането на тези процедури между отделните институции и по-бързото издаване на "ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ" от главния архитект, което е първият и задължителен ход на този етап за реализиране на инвестиционния проект.

Вярваме, че ползотворното сътрудничество с държавните институции и демонстрираните от всички страни добра воля и желание ще доведат до конкретни и успешни действия."

Томи Юрич

ЦСКА-София взе още един нов футболист, поредният, който идва като свободен агент - австралиецът с хърватски корени Томи Юрич. За последно нападателят е играл в швейцарския "Люцерн". Той е на 28 г. и има хърватски паспорт, което означава, че няма да заеме квота за чужденец.

На Юрич се разчита да подсили яловата атака на "червените", където да се конкурира с Али Соу. Той е минал медицински преглед и е подписал личния си договор. 

Национал е в тима на "кенгурата".

Вижте какво съобщава официалният сайт на ЦСКА-София:

"Армейци,

ЦСКА подсили атаката си с австралийския национал Томи Юрич. 28-годишният нападател е с хърватски произход и паспорт, като по този начин няма да заема квота за чужденец извън ЕС в тима. Играчът днес премина медицински прегледи, подписа личния си договор и веднага се включи в следобедното занимание на отбора.

През последните три сезона Юрич защитаваше цветовете на Люцерн, където в 64 мача за първенство записа 15 гола и 11 асистенции. Отделно в актива му на швейцарска земя личат 4 попадения за Купата и две в евротурнирите.

Преди това таранът играе за холандския Рода, австралийските Аделаида Юнайтед и Уестърн Сидни Уондърърс, с който печели значителни успехи. Той се разписва 5 пъти в Азиатската шампионска лига, спомагайки за завоюването на трофея през 2014 г. Именно Юрич вкарва решаващия гол за триумфа над Ал-Хилал. Като индивидуално признание е включен в "идеалния отбор" на надпреварата. През декември същата година отборът му се класира на 5-то място на Световното клубно първенство. В началните години на кариерата си 190-сантиметровият футболист е обличал екипите и на Кроатия Сесвете, Локомотив Загреб и Интер Запрешич.

Томи Юрич бе част от тима на Австралия по време на Световното първенство в Русия миналата година, където взе участие и в трите мача срещу Франция, Дания и Перу. През 2015 година с "кенгурута" той ликува като победител в континенталния шампионат на Азия. За Австралия нападателят има досега 41 двубоя и 8 попадения."