След като в рамките на месеца премиерът Бойко Борисов на два пъти се среща с ръководството на кърджалийския футболен клуб "Арда" и дори го посети на място, днес правителството взе решение за отпускането на 2,5 милиона лева за допълнително модернизиране на стадиона на клуба.

Това става ясно от публикуваните решения от провелото се заседание на Министерския съвет.

"Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. Средствата в размер на 2 500 000 лв. са предназначени за модернизирането на стадион "Арена Арда" в гр. Кърджали. Осъществяването на проекта ще бъде стъпка към изпълнението на Националната програма за развитие на България 2020, подприоритет 1.6. "Развитие на спорта и повишаване на физическата култура на населението", посочват от правителствената пресслужба.

От МС се мотивират с това, че "изграждането на добре функционираща система за физическа култура и спорт в общините спомага за възпитание на съвременна ценностна система на личността - обществени, образователни и културни ценности, и има превантивна роля срещу ранно отказване от образование, асоциални прояви, престъпност, наркомания".

Борисов инспектира "Арена Арда" на 23 август и обеща подкрепа - за трева и осветление, защото от това има нужда, както се разбра от думите на местните представители на срещата. 

На 6 август Борисов се срещна с президента на клуба Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана на отбора Иван Караджов. Те представиха пред премиера проекта за подобрения на стадиона. Бе обявено, че срещата има за цел "да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално".

"Арда" от този сезон е в елитната efbet Лига.

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства бяха около 2 милиона лева. Извършен бе ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени бяха трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса.