ЦСКА-София иска партньорство с държавата чрез съвместно дружество за стопанисването на стадион "Българска армия", личи от инвестиционно предложение, представено днес в министерството на младежта и спорта на среща между собствениците на клуба и Красен Кралев (виж тук).

"Червените" бяха представени от Гриша Ганчев, неговия партньор Юлиян Инджов и изпълнителния директор Пламен Марков.

В последните дни отново се заговори много за съдбата на Армията, а вчера кметицата Йорданка Фандъкова заяви, че няма проблем да се издигне нова арена на мястото на настоящата. Преди това пък Кралев призова ЦСКА-София да представи инвестиционни намерения, за да се реши въпросът с остарелия и вече опасен стадион.

В съобщението на ММС се казва, че е било предложено "смесено търговско дружество, в което да бъде апортирана спортната инфраструктура в лицето на стадион “Българска армия” и тренировъчен комплекс “Панчарево”. Ръководството на футболния клуб се ангажира да представи еквивалента на стойността на апортирания имот в парични средства, с които да бъде изградено съоръжението. ММС одобрява идеята на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД".

Утре предстои среща с главния архитект Здравко Здравков за уточняване на техническите процедури по реконструкция на съоръжението.

По-късно ЦСКА-София публикува предложението на сайта си. Там се вижда, че клубът иска да бъде прекратена настоящата концесия, тъй като изпитва тежест да плаща задълженията по договора.