Висши активисти на ГЕРБ използваха младежкия летен лагер на партията, за да обстрелват опозицията. От Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обвини президента Румен Радев в "непрекъснато заяждане" и в това, че нито веднъж не е изтъкнал и един позитив на управлението на ГЕРБ. А един от говорителите на управляващата партия - депутатът Тома Биков обяви: "Корнелия Нинова е първият лидер на БСП, който не е чел нищо от Маркс."

Според Цвета Краянчева зад поведението на Румен Радев прозира негово недоволство от правомощията му по Конституция.

"Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато се заяжда с нас и създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив.", заяви Караянчева, цитирана от БГНЕС. 

По думите й обаче държавният глава в чужбина говори по друг начин – за високия икономически растеж на страната и дори кани инвеститори.

"Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората", посъветва тя. 

Тя разкритикува и поведението на БСП, които отсъстваха няколко месеца от парламента. 

„Обещаваха ни сериозна законодателна дейност, все още я чакаме“, отбеляза тя и попита къде е отишла Елена Йончева, която преди европейските избори беше изключително активна и обикаляше институциите с папки.

И сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар. Затова посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията.

Друга лекция пред младежите на ГЕРБ депутатът Тома Биков пък отдели време на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„В политиката има правила, които сработват почти винаги, но доста често някои политически играчи не ги познават и непрестанно ги нарушават и само въз основа на това губят. Корнелия Нинова е политически неграмотна – няма усещане за политика, власт, идеология и дори не си дава сметка какво е да си политик, а още повече какво е да си политически лидер”, разказал Биков на младите надежди на ГЕРБ, съобщи пресцентъра на партията. 

 

„В политиката не се влиза, за да ти ръкопляскат. Навсякъде по света политическият лидер е такъв, не за да изразява личното си мнение, а в полето на публичността да отстоява позицията на хората, които представлява. В крайна сметка политиците са продукт на тенденциите в обществото”, казал още той.