Пловдивските "Локомотив" и "Ботев" направиха 1:1 дербито на града под тепетата от осмия кръг на елитната efbet Лига.

Двата вечни съперника размениха по един гол в началото на двете полувремена. Лазар Марин откри в 8-ата минута за "канарчетата", а Стивън Езе в 53-тата изравни.

Головите ситуации никак не бяха много, но всеки един от противниците можеше да спечели битката. Малко след 1:1 Ален Ожболт имаше добра възможност, но беше с гръб към вратата.

В 81-ата пък Димитър Пиргов уцели греда с глава при въздушен двубой с Езе от границата на пеналта на Локо. В добавеното време Давид Малембана също можеше да донесе успеха на "черно-белите", ала и той тресна греда.

"Смърфовете" влязоха като фаворити в сблъсъка, не само заради домакинския терен. "Ботев" беше лишен от Тодор Неделев и Антонио Вутов.

Фенове на "Ботев" нахлуха на пистата за кратко при гола на Лазар Марин.

Това бе първият мач между Локо и "Ботев" след финала за Купата, спечелен от "смърфовете" в края на миналия сезон.

Двубоят започна като типична битка. В 8-ата минута "жълто-черните" направиха добра акция и се възползваха от грешно подреждане в защитата на Локо - 1:0 с удар от малък ъгъл на Лазар Марин.

Нататък "Локомотив" имаше проблеми с това да създава добри голови възможности. Чак в края на полувремето пролича по-сериозен натиск, пропуск направи Первиз Умарбаев.

След почивката "канарчетата" тотално се дръпнаха назад. В 53-тата Езе изравни след центриране от фаул, при което топката типично беше центрирана на далечната греда за високия централен бранител.

"Ботев" атакуваше рядко, но на няколко пъти създаде напрежение, включително ситуацията с гредата. "Локомотив" имаше инициативата и действията продължиха да се водят повече в половината на "ботевистите". Те се справиха добре в защита.

Все пак в края Локо можеше да ликува. Този резултат обаче може би е най-справедливият.