Очаквано - Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за жестокото двойно убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, предаде БНР. Случаят стана популярен като убийството от Негован, защото в селото бяха намерени останките на жертвите. Самото деяние е извършено в София, в апартамента на жертвите.

Шляпашки и Нанчев са обвинени в предушмишлено убийство с користна цел. Двамата са направили пърни самопризнания, а днес пред съда също са се признали за виновни, съобщи БНТ. 

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Заради самопризнанията по закон не могат да бъдат наложени максималните наказания.

Двамата мъже бяха доведени в съда под засилена охрана. Криеха лицата си от камерите и отказаха да отговорят на журналистическите въпроси, съобщи още националната телевизия.

Служебните им адвокати поискаха по-лека мярка - "домашен арест", но съдът не уважи това искане.

Убийството е извършено на 14 юли в апартамента на семейството на столичния булевард "Витоша". Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента, след което извършителите са пренесли телата през града в бидони и са ги захвърлили край Негован, където бяха намерени от местен рибар.

Полицията започва да разплита двойното убийство след намерен етикет от бидон. По него се установява магазинът, от който е бил закупен. Със съдействието на служителите на търговския обект се установява кога е била извършена покупката, видеонабрюдението от деня показва двамата мъже и автомобилът, с който са дошли. Оттам органите на реда установяват, че колата е собственост на един от заподозрените, стана ясно още по време на съдебното заседание днес.