ЦСКА-София и "Левски" направиха вълнуващо 2:2 в мач от осмия кръг на Първа лига. "Сините" водеха с 2:0 до почивката, но "червените" измъкнаха точка с голове през  втората част.

Станислав Иванов откри резултата в 12-ата минута, а в 18-ата Найджъл Робърта удвои. Бързият двоен удар в крайна сметка не осигури "синия" успех. Евандро намали в 73-тата при най-чистата възможност за символичнте домакини до момента. В 88-ата Раул Албентоса изравни с глава след центриране.

Това беше двубой, в който проличаха проблемите и на двата отбора.

ЦСКА-София страда във всички фази на играта, както и с треньора, тъй като Люпко Петрович обърка стартовия състав. "Левски" не е по-добър, но е по-подреден в момента и с по-ясна идея как да печели и да се развива.

Въпреки това изпусна успеха - върна се в глуха защита и позволи да бъде наказан. Пък и изпитва трудности с това да поддържа контрола и е по-скоро тим на отделните моменти.

ЦСКА-София не се предаде и беше възнаграден. Така настроението сега е по-добро в червено, отколкото в синьо и всичко се промени за минути.

Петрович беше освиркан от публиката на "червените" в сектор А на националния стадион, а в края беше изгонен с червен картон от съдията.

Двубоят започна без опасности пред двете врати, а "Левски" откри с първата си атака. Тя бе добра разиграна и хванала защитата на ЦСКА-София неподготвена. Точен бе Станислав Иванов (горе).

Бързо последва 2:0 след вратарска грешка (долу).

Малко след това Робърта можеше да реализира и за 3:0. До края на полувремето не се случи нищо интересно пред двете врати и тогава не личеше как ЦСКА-София ще стигне до обрат.

През втората част ЦСКА-София натисна, а съперникът му го улесни с опълченското си поведение. Така се стигна до двете попадения на "червените". 

Влияние оказа влизането на Греъм Кери, който вдигна съотборниците си, а имаше асистенции и при двата гола. В 70-ата "червените" създадоха опасност, но не уцелиха вратата.

Така се стигна до гола на Евандро. Малко след това "Левски" направи контри, при които не беше далеч от трето попадение. Най-близо до гола бе Найджъл Робърта, останал сам срещу Черниаускас.

"Левскарите" обаче видяха как топката влиза в мрежата им. 2:2, разликата в точките в класирането остава четири в полза на "сините". Дербито не беше на ниво, но поне предложи четири гола и обрат.

В късния мач от кръга "Лудогорец" спечели много трудно като гост на "Ботев" (Враца) - 1:0. Станислав Манолев вкара още в 21-ата минута, но шампионите изпитаха и трудни моменти. Така "орлите" се върнаха начело в класирането с точка пред "Левски", четири пред "Локомотив" (Пловдив) и пет пред ЦСКА-София.