Неочаквано признание направи Джъд Лоу по време на пресконференцията във Венеция за „Новият папа“ – продължение на сериала на Паоло Сорентино за HBO „Младият папа” (да не се бърка с предстоящия и несвързан филм на „Нетфликс” „Двамата папи”, който вчера имаше премиера в Телюрайд, Колорадо). Актьорът разказа, че за една сцена е получил най-малкия костюм, който някога е носил: една салфетка, съобщава „Дедлайн”.

В епизоди 2 и 7, които бяха показани във Венеция, Лоу се появява в бански костюм, който оставя много малко на въображението.

„Ще се изненадате, че тези плувки всъщност не бяха най-оскъдното ми облекло във филма – засмя се актьорът. – Един ден попитах художника по костюмите какво ще обличам днес и той вдигна едно мъничко парченце плат. Снимах го, защото това беше наистина най-малкият костюм, който някога са ме карали да нося.”

Паоло Сорентино също се пошегува относно голотата във филма си:

„Видяхте само два епизода, но голотата е много добре разпределена в цялата поредица. В голотата има равенство между жените и мъжете. И, разбира се, животните”.

Точно както в „Младия папа”, новият сериал на Сорентино ни показва арогантния глава на Римокатолическата църква, но този път ще представи и втори понтифик, изигран от Джон Малкович.

„Аз съм в ролята на новия папа – отбеляза Малкович. – Паоло (Сорентино – бел. ред.) е уникален сред създателите на филми със страхотния си усет къде да разположи героите си. Той е отличен сценарист и мисля, че с тази поредица се обръща към копнежа на хората за нещо духовно, в което биха могли да повярват.”

Джъд Лоу си спомни, че Сорентино беше намекнал за продължение, още когато бяха във Венеция с първия сезон:

„По това време ми изглеждаше невъзможно Лени Белардо да отиде по-далеч, отколкото ние го бяхме завели. Но идеята на Паоло е прекрасна”.

Изпълнителният вицепрезидент на HBO за драматичните програми Франческа Орси добави:

„Всичко, до което се докосне Паоло, става шедьовър. Няма друг, на когото бихме се доверили повече, отколкото на него”.

И на Лоу (46-годишен), и на Малкович (65) бе поставен въпросът дали имат планове за пенсиониране, но и двамата отвърнаха, че засега този въпрос изобщо не стои пред тях. Малкович уточни:

„Предполагам, че когато му дойде времето, просто ще се пенсионирам. Аз не съм Франк Синатра, че да обявявам предварително кога ще стане това”.

Площад "Славейков"