"Лудогорец" загуби класически с 0:3 от "Реал" (Мадрид) пред повече от 5000 зрители в мача между младежките формации на двата клуба на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Двубоят очаквано предизвика огромен интерес, на трибуните освен много деца и юноши от родните футболни школи имаше също запалянковци и популярни специалисти. Младежката Шампионска лига върви паралелно с големия турнир, като там играят отборите до 19 г. на участниците, стигнали до груповата фаза. Срещу "Ливърпул" младите орли паднаха с 0:4.

Тук разликата в класите е значително по-голяма по обясними причини - окаяното състояние на детско-юношеския футбол в България. Дори на "Лудогорец" ще трябва време, за да почне да вади качествени играчи собствено производство.

Днес "Реал" почти не се затрудни на "Герена". Седрес откри в 20-ата минута, а Хосе Карлос заби две попадения в 52-ата и 90-ата. "Лудогорец" имаше няколко добри ситуации, като при най-чистата в 31-ата минута Томас Цвятков бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее.

Треньор на тази възраст на "зелените" е бургаският специалист Атанас Димов. За двубоя на "Герена", на който преди броени дни "Лудогорец" падна от "Левски" с 2:3 в "А" група, билетите струваха по 5 лева.

Мачът между мъжките отбори е от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".