Анди Руис и Антъни Джошуа застанаха един срещу друг за първи път, откакто на 1 юни в Ню Йорк мексиканецът сензационно нокаутира британеца и му отне всичките световни титли в тежката категория на професионалния бокс.

Срещата им бе в Саудитска Арабия, където на 7 декември ще се играе реваншът. От там тръгва промоционална обиколка из целия свят, преди боксьорите да се завърнат в страната за дългоочаквания нов сблъсък.

При срещата лице в лице нямаше провокации и нерви. Руис гордо показваше шампионските пояси на Джошуа, който се усмихна няколко пъти.

"Мнозина ме критикуват, че не тренирам и че съм несериозен, заяви Анди. - Но аз вече нося голяма отговорност. И все още съм много гладен за победи. Не искам славата ми да трае само 15 минути. Желанието ми е да продължа да бъда шампион години напред. На 1 юни написах история, искам да спечеля отново и по същия начин и да опровергая много хора."

Руис надви Джошуа с технически нокаут в една от най-изненадващите развръзки в историята на тежката категория. Той бе почти неизвестен, но освен че забогатя, придоби и известност. Феновете му обаче са обезпокоени, тъй като от 1 юни насам "шишкото" (както все още го наричат) се пъчи само с имоти и нови луксозни коли.

Джошуа, който в същото време тренира постоянно и твърди, че загубата е дошла да го научи, не беше словоохотлив. Той заяви, че очаква с нетърпение предизвикателството.

Вместо него думата взе мениджърът му и промоутър на мача Еди Хърн, който отговори на критиките за избора на Саудитска Арабия, посочвана често като страна, в която се нарушават човешките права.

Хърн нарече хората, които негодуват от избора на място на мача, "тесногръди".