Премиерът Бойко Борисов, кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, депутати от различни парламентарни групи, след които Крум Зарков от БСП, реагираха с възмущение и заклеймиха разпространението на интимни кадри на млада жена в опит да бъде ударен предизборно един от претендентите за кметския пост в София.  Извършител на мерзостта, предизвикала масово отвращение, е нещото, наричащо се ПИК. 

"Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам.", написа в профила си във фейсбук премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Йорданка Фандъкова реагира: 

"Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!".

Независимият кандидат Мая Манолова също обяви: 

"Гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения. Солидарна съм с кандидата на "Демократична България" за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущера си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко."

Борис Бонев, който също е кандидат от инициативен комитет написа: 

"Битката за кметското място в София е жестока, но тя трябва да се води САМО и единствено в полето на аргументите, идеите и решенията! Жалки са медиите, обслужващи властта. Те от години са използвани за бухалка срещу неудобните и ежедневно сме свидетели как удрят ново и ново дъно. Никога няма да приема нечестната игра, ударите под кръста и унижението на човешкото достойнство. Вярвам, че съществува справедливост и съм напълно убеден, че рано или късно тези подобия на хора, които живеят, за да мразят, ще получат това, което заслужават!"

Социалистът Крум Зарков обяви:

"Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност."

Реакции на солидарност и подкрепа към жертвата и омерзение от падението на нещото, валяха през целия ден в социалните мрежи от общественици, политици...

Към възмутените политици Клуб Z обаче има питане: 

Вие ще рекламирате ли кампанията си в нещото, което си позволи това? 

Партиите ще допускат ли лицата им да (продължат) се появяват там?