Карло Анчелоти както винаги даде сдържани коментари - дори след напрегнат и драматичен мач като снощния, оказал се вероятно неочаквано труден за европейския шампион "Реал" (Мадрид).

"Резултатът е добър за нас. Започнахме лошо, вкараха ни гол, но след това успяхме да пресираме противника и имахме възможност да обърнем. Като цяло съм доволен. Стремяхме се да играем бързо и разнообразно, на моменти се получаваше добре", каза италианецът след обрата за 2:1 срещу "Лудогорец".

"Напоследък получаваме много такива голове от статични положения. Работим в тази насока - да посрещаме по-добре топката на първа греда", отвърна Анчелоти на въпрос за гола на Марселиньо.

"В този мач играхме със схема 4-4-2, не 4-3-3, както твърдите. Понякога Бейл беше на крилото, понякога тръгваше напред. "Лудогорец" е смел отбор, който показа агресивен футбол. Българите играха така и в първия мач срещу "Ливърпул". За нас беше много тежък мач. Наложи се да правим обрат, след като допуснахме гол. Нашият противник демонстрира присъщия му характер. Дадох почивка на хората, които играят повече като Кроос, Хамес и Карим. Другата причина за този състав беше да мотивирам останалите, които играят по-малко."  

На въпрос за втората дузпа, Анчелоти отвърна следното:

"Беше мач с много ситуации, които могат да се коментират, не е само втората дузпа. Но като цяло съдията се справи добре".

Малко след Карло Анчелоти, пред репортерите седна и наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев, който отказа да коментира рефера, като по този начин не изневери на стила си.

"Има за какво да се съжалява. Играхме спокойно и уверено, рече той. - Каквото и подценяване да е имало от "Реал", за мен е важно, че ние показахме футбол. Не искам да коментирам съдиите. Изиграхме добър мач срещу най-големия отбор в света. Доволен съм от това, което дадоха момчетата. Пак за малко не ни стигна да вземем точка." 

"Получи се хубав мач, но резултата можеше да е по-добър за нас. "Реал" има уникални звезди, това е галактически отбор. Публиката бе невероятно очарователна, една интелигентна публика от цяла България. Няма ексцеси, жени и деца гледат, наслаждават се", допълни Дерменджиев.