Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков описа загубата от Англия като тежка, но избра да наблегне на немалкото позитивни неща, които съзря в представянето на „трикольорите”, съобщава "Гонг".

"Това бе урок по динамика, по модерен футбол и импровизация. Ние просто в отделни моменти не успяхме да отговорим на тази динамика на англичаните. Знаехме, че ще ни бъде тежко. Може да звучи странно, но в по-голямата си част тази концепция, с която играхме днес, функционираше. От начина, по който играха футболистите, съм доволен въпреки тежката загуба”, каза Балъков пред БНТ1.

„Виждате сами – доста далеч сме от английския футбол, но ние трябва да работим. Това е пътят, няма друг път. От друга страна, видяхме, че когато със самочувствие се играе и футболистите взимат доста правилни решения на терена, се получават нещата. В началото на второто полувреме можехме да изравним резултата.”

„Ако върнем целия мач, четирите гола са вкарани от четири наши грешки. Един път ни вкараха от игра и това беше след грешен пас на Бодуров. Този футбол, който видяхме от страна на Англия, ако искаме да го постигнем, трябва да започнем отнякъде. Днес беше едно добро начало.”

„Срещу Ирландия може би ще пуснем доста футболисти, които не участваха днес в тази среща. Някои, които играха днес, може пак да играят. Искаме да видим същото раздаване, същата игра, само трябва да намалим грешките”, каза Балъков.