Организаторите на европейската квалификация Франция - Албания (4:1) сътвориха не един, а два гафа преди двубоя на "Стад дьо Франс" снощи. Първо те объркаха химна на албанците с този на Андора.

Настана смут, феновете започнаха да освиркват и показват неприлични жестове. Играчите се оглеждаха недоумяващи, а треньорът Едоардо Рея запротестира. Първи го успокои селекционерът на световните шампиони Дидие Дешан и увери, че ще има корекция.

Церемонията бе прекъсната за няколко минути. В крайна сметка зазвуча правилния в случая химн. Тогава дикторът на стадиона имаше решителна намеса. Той се извини на арменските фенове и призова своите да уважават арменския химн. Все пак бързо се коригира и изрече най-накрая "Албания" и "албанските".

А на терена "петлите" не се посрамиха и разбиха опонента си с 4:1. Гостите намалиха от дузпа в добавеното време.

В другите мачове от група Н Исландия би Молдова с 3:0, а Турция едва успя да се справи с Андора с попадение в 89-ата минута. Франция, Турция и Исландия имат по 12 точки, Албания е с 6.

Група А

Вчера България беше разгромена с 0:4 от Англия и остава на последното място. Много интересна е битката за второто място, още повече след като Косово обърна Чехия с 2:1 в Прищина. Патрик Шик откри в 16-ата минута, но радостта на гостите трая кратко - Видат Мурики изравни в 20-ата.

В 67-ата Войвода осигури ценни три точки за косоварите. Англия е начело с 9 т. и мач по-малко, нататък са Косово - 8, Чехия - 6, Черна гора и България с по две.

Група В

В най-интересния мач на вечерта Португалия не допусна грешка като гост на Сърбия - 4:2, за първата си победа в квалификациите. Уилям Карвальо осигури преднина на иберийците в 42-ата, а в 58-ата Гонсало Гедеш удвои. Никола Милeнкович върна интригата в 68-ата, но Кристано Роналдо се намеси в 80-ата - 3:1.

"Плавите" не искаха да се предават и Александър Митрович беше точен за 2:3 в 85-ата. Малко след това обаче Бернардо Силва фиксира крайния резултат.